/ Klarna / 14-dagars öppet köp / Fri frakt /

Om Virvelkoppel

Virvelkoppel grundades med en vision om att skapa enklare promenader för hundar och hundägare. Det började med en idé som grundaren till produkten gjorde till verklighet.    

 

Företaget drivs idag av mor och son och produktutbudet är framförallt inriktat på Virvelkoppel. I dag ligger produktion och distribution i Sverige och vi tillverkar alla våra produkter med kvalitet och innovation som grund. 

"Efter ett års mysiga promenader gick jag tillsammans med en vän som sade: Vilket bra koppel du har! Har du tänkt på att det kanske finns andra hundägare som också skulle behöva ett sådant koppel? Jag tycker du ska boka en tid med Almi och visa dem ditt koppel.”

Resan bakom produkten

Jag heter Rose-Marie Johansson och bor på en gård utanför Eskilstuna tillsammans med min man och våra hundar, katter och hästar.

Våra hundar har alltid fått röra sig fritt på gården när vi var ute, och när vi gick på promenader var vi alltid två stycken. Men en dag fick jag för mig att jag skulle gå en promenad själv med alla tre hundarna, som var vana att springa fritt. En promenad själv med alla hundarna blev så gott som omöjligt då alla hundarna ville åt olika håll samtidigt och skapade ett otroligt trassel med mycket ryck och drag. Hunden jag hade i den ena handen trasslade snabbt in sig i de två hundarna som jag hade i den andra handen, och med ett ryck resulterade det då i att jag tappade en av hundarna. Turs nog bor jag inte där det är vältrafikerat och allting gick bra för både mig och hundarna.

Efter detta gav jag inte upp utan fortsatte att promenera som vanligt, men samma sak hände hela tiden, och till slut fick jag alltid ha en hund lös för att få promenaderna att fungera. Jag bestämde mig efter ett tag att jag inte kunde fortsätta på det här sättet. Jag ville kunna få motion och ta långpromenader med alla hundarna säkra och kopplade, utan att riskera att tappa någon utav hundarna.

Sedan började det. Jag klurade och klurade för att försöka få fram en bra prototyp som skulle förenkla min vardag. Jag införskaffade metallbrickor, bultar, muttrar, lim och band som jag sedan började att borra, slipa, mäta, sy och limma i.  

Och plötsligt hände det, som en skänk från ovan. -Det fungerade. Jag slapp fullt med trassel på banden, brickorna roterade runt precis som jag hade föreställt mig, trasslet var borta, och jag hade mirakulöst nog alla hundar kvar i handen.

YES! Jag gjorde det. Jag kan promenera med alla mina hundar samtidigt! Och eftersom att jag alltid har en hand fri är även jag mer rörlig och kan utan problem prata i telefonen när jag är ute och går.

Plötsligt älskade både jag och mina hundar promenaderna, det blev äntligen så pass mysigt och rogivande som det borde vara, och det dröjde inte länge innan jag gick ut med hundarna i koppel flera gånger om dagen.

Var dag som jag och hundarna gick ut i mitt Virvelkoppel så tänkte jag : ”Åh vad det här är bra, jag är så lycklig att jag äntligen kan få njuta på mina promenader, och att hundarna alltid blir så glada när jag tar fram mitt virvelkoppel.”

Efter ett års mysiga promenader gick jag tillsammans med en vän som sade:
"Vilket bra koppel du har! Har du tänkt på att det kanske finns andra hundägare som också skulle behöva ett sådant koppel? Jag tycker du ska boka en tid med Almi och visa dem ditt koppel.”

Under promenaden nästa dag så tänkte jag för mig själv; att varför skall jag gå med detta fantastiska koppel helt själv? Det är ju självklart att jag vill att alla skall ha samma möjlighet att få njuta till fullo av sina hundpromenader, även om dem har många hundar. Jag bestämde mig där och då för att kontakta Almi.

Jag fick en tid hos Almi redan nästa dag, och lade efter ett års användning mitt Virvelkoppel, som jag då hade döpt det till, i en plastpåse och begav mig in till staden.

På plats fick jag träffa en man som frågade nyfiket vad jag hade hittat på för någonting spännande. Jag öppnade påsen och tog fram mitt Virvelkoppel. Han blev omedelbart förtjust i produkten och sade att; Det här kopplet skall du få bidrag till att få fram, men vi måste först göra en tekniköversikt och se så att det inte finns någonting liknande på marknaden idag.

Efter samtalet lade jag ned kopplet i min plastpåse ännu en gång. Mannen på Almi sade sedan till mig att jag skulle hålla hårt i påsen, och jag skrattade. ”Det skall jag göra.”

Nu var det bara att vänta på besked för att se om min lösning redan fanns på marknaden, eller om den var unik, och jag var ensam i hela världen om denna lösning. En vecka gick, och sedan kom beskedet - Du är ensam om denna lösning. Jag blev lätt ställd och tänkte; oj, vad gör jag nu?

Då var det bara att kontakta patentverket för att skydda min produkt.

Jag bestämde mig för att fortsätta processen, och fick hjälp utav Almi med att hitta ett företag som kunde stansa metallbrickor, samt hitta leverantörer för band, hakar, och alla andra material jag behövde för att tillverka min produkt.

Nu var jag i gång. Beställningarna rullade snabbt in, och symaskinen gick varm.

Jag bestämde snabbt mig för att inte följa normen och flytta produktionen till Kina, utan att det skulle få fortsätta att vara ett svenskt hantverk.

Idag har företaget funnits ett bra tag, och jag har fått många glada och nöjda kunder som ständigt hör av sig och skickar bilder och filmer på sina hundar och virvelkopplet.

Det betyder mycket för en liten innovatörstant på landet, att få höra och se att även andra njuter av att få använda mitt koppel. Och ofta återkommer glada kommentarer om det mjuka, sköna handtaget.


Jag hoppas att ni tycker om det ni har läst, och jag hoppas även på att kunna uppmuntra er som kanske har en smart lösning på någonting, men inte tagit steget att göra något med den, att ta det.

Tag steget. Visa den, och kanske kan din idé också komma till att hjälpa andra människor att underlätta sin vardag.

 

Tack för att ni tog er tiden att läsa om mig.

- Jag vill även avsluta med att önska er all lycka med era fyrbenta vänner.

Med Vänliga hälsningar.

Rose-Marie